2e plaats bij De Voorsprong

HSC BlueCasco heeft bij manifestatie De Voorsprong een 2e plaats behaald voor Beste Woningconcept 2013. De Voorsprong is een landelijk initiatief georganiseerd door de Energiesprong. Van alle conceptaanbieders werden de 5 Beste Woningconcepten in de categorie nieuwbouw genomineerd. Tijdens de verkiezing werd het HSC BlueCasco Gezinswoning concept van Huybregts Systeembouw en BlueCasco verkozen op een 2e plaats. We zijn ontzettend trots op dit resultaat! Uiteraard willen we onze partner Huybregts Systeembouw hartelijk danken voor hun bijdrage, maar vooral iedereen die op ons heeft gestemd.

Tijdens de prijsuitreiking prees de landelijke jury de samenwerking tussen een bouwer en de toeleverende industrie (ketensamenwerking). Daarnaast was de jury zeer te spreken dat de toeleverende industrie ook het conceptueel denken omarmt hetgeen kansen biedt voor industrialisatie.

De Voorsprong is een, sinds 2011, jaarlijks terugkerende prijsvraag waarvoor partijen in de bouw uitgenodigd worden die gezamenlijk opereren met gedeelde afspraken om een concept op de markt aan te bie­den dat voor bestaande woningbouw minimaal 45% energiereductie oplevert en voor nieuwbouw energieneutraal is. In 2013 werd gezocht naar het meest inno­vatieve, beste energienota-nul woningconcept voor renovatie en voor nieuw­bouw.

De HSC BlueCasco gezinswoning is een co-makership tussen toeleverancier en conceptueel bouwer. Hiermee wordt ‘best of both worlds’ gerealiseerd; een kwalitatief hoogwaardig energieneutraal casco van een speler van wereldformaat uit de industrie, gecombineerd met de expertise van een ervaren conceptueel bouwer. De woning is flexibel indeelbaar en door het comfortabele wandverwarmings- en wandkoelingssysteem krijgt de bewoner de temperatuur zoals hij deze wil in iedere ruimte.

logo HSC_BlueCasco