BlueCasco voldoet ruimschoots aan de norm

In Leidsche Rijn bouwt Bouwbedrijf Noordersluis 11 niaNesto-huurwoningen met BlueCasco® inside. Noordersluis en BlueCasco leveren hiermee een totaaloplossing voor een energienotanulwoning; het energiezuinige prefab BlueCasco®, de zelf ontworpen gevel van Noordersluis, gecombineerd met warmte-koude-opslag en zonnepanelen.

Op dit woningconcept is een prestatiegarantie afgegeven voor 10 jaar. Bij oplevering worden de woningen door middel van een Qv10-meting, ook wel blowerdoor-test genaamd, getoetst op naad- en kierdichtheid, waarbij de uitkomst van deze meting < 0,4 zal zijn.

Tijdens de blowerdoor-test van donderdag 2 oktober komt duidelijk naar voren dat de beloofde prestaties daadwerkelijk gehaald worden. De Qv10-meting geeft een score van 0,266. Het concept voldoet hiermee ruimschoots aan de norm.

De woningen worden gerealiseerd op plan Hoge Weide te Leidsche Rijn in opdracht van Woningcorporatie Portaal. Binnen de ambitieuze niaNesto prijsvraag moesten sociale huurwoningen gebouwd worden die gegarandeerd energienotanul zijn, keuzevrijheid bieden aan de huurder en binnen het budget van de corporatie vallen. BlueCasco waarborgt de bouwkundige energieprestatie van de woning, door middel van een hoogwaardig fabrieksmatig aangebrachte thermische schil van PIR-isolatie en een gegarandeerde kierdichtheid lager dan Qv;10 is 0,4 en verwarming en koeling via de betonnen wanden. Bij oplevering worden de woningen door middel van een blowerdoortest getoetst op naad- en kierdichtheid.