FAQ

 1. Wat is BlueCasco?
  Een betonnen prefab casco dat goed ge├»soleerd is en een comfortabele, betaalbare en energiezuinige woning oplevert: – wij kiezen isoleren boven installeren – wij bouwen een wind-, water- en kierdicht casco met garantiecertificaat – wij maken gebruik van de unieke eigenschappen van beton: Betonkernactivering betekent meer comfort tegen lagere woonlasten.
 2. Wie zitten er achter BlueCasco
  Initiatiefnemers zijn Heembeton, Kingspan Insulation en Kingspan Unidek.
 3. Wat is de filosofie achter Blue Casco?
  Een simpele op ervaring beruste en onafhankelijk onderzoek gebaseerde woning die energiezuinig en comfortabel is, waarbij betonkernactivering ervoor zorgt dat de maandelijkse woonlasten voor energie uiterst beperkt zijn.
 4. In hoeverre is het concept veranderbaar?
  Natuurlijk kan het concept worden aangepast aan de wensen/eisen van bewoners en/of projectontwikkelaars, corporaties ed. Niet alleen qua indeling; niettemin zal moeten worden voorkomen dat extra voorzieningen (en installaties) leiden tot hogere investerings- en onderhoudskosten.
 5. Wat is het verschil tussen de modelwoning en het expertisecentrum?
  De overeenkomst is de locatie in Lelystad. De modelwoning (bestaande uit een volledig ingericht en een deels nog niet afgebouwd gedeelte onder een kap) is bedoeld als ontvangst- en testcentrum. Het daar gevestigde expertisecentrum verzamelt en borgt (onderzoek)gegevens (zoals o.m. afkomstig van monitoring TU Eindhoven).
 6. In hoeverre kunnen de verwachtingen gegarandeerd worden?
  Blue Casco voldoet aan EPC-norm, Bouwbesluit en alle andere reguliere voorschriften/eisen. Er is ook sprake van een luchtdichtheidscertificaat.
 7. Meten jullie ook de luchtkwaliteit?
  Wij geloven in de kwaliteit van dit systeem en wij willen dit ook hard maken. Daarom hebben wij de Technische Universiteit Eindhoven bij dit project betrokken. Wij zijn continu met hen in gesprek om dit systeem te controleren en te verbeteren. BlueCasco zal zich blijven doorontwikkelen. Deze meetgegevens zijn de basis voor verdere doorontwikkeling en optimalisatie.
 8. Kan er overal in Nederland een bodembron worden toegepast?
  BlueCasco is een systeem dat op alle energiesystemen kan worden aangesloten. Zo kan er ook gebruik worden gemaakt voor verwarmen via stadsverwarming, lucht warmtepompen en restenergie uit de kassenbouw of zonnepanelen. Wij hebben voor de bodembron met warmtepomp gekozen omdat dit qua efficiency en comfort het hoogst haalbare is.
 9. Zijn de leidingen detecteerbaar?
  De leidingen zijn detecteerbaar. Bij iedere bouwmaterialenhandel zijn apparaatjes te koop die leidingen kunnen detecteren. Na detectie kan in de wand geboord worden.
 10. Hoeveel oppervlakte van de wanden moet vrij zijn?
  60%.
 11. Ligging warmtepompen/WTW?
  Het meest logische is de warmtepomp vanwege de voeding vanuit de bron op de begane grond te zetten en de WTW op zolder. Deze systemen opereren los van elkaar en kunnen dus gescheiden worden aangebracht.
 12. Kunnen vertrekken ook apart aangestuurd worden, zoals warm in de badkamer en koel op de slaapkamer?
  Betonkernactivering is een zeer stabiel systeem. Na het de eerste keer inregelen van de thermostaat zijn verdere handelingen niet mer nodig. Het systeem regelt zichzelf en verwarmt in de winter en koelt in de zomer. Op deze manier blijft het binnenklimaat dag en nacht, dag in dag uit dezelfde comfortabele temperatuur. Daarentegen is het ook individueel regelbaar per ruimte.
 13. Waarom leveren jullie de kozijnen niet?
  Wij hebben ons systeem zodanig ontwikkeld dat u via uw eigen leverancier/ relatie kozijnen aan ons aan kunt leveren. Wij zorgen dat deze goed gemonteerd worden en daar geven we ook garanties op. Mocht u geen relatie of vaste leverancier hebben, dan kunnen wij u graag in contact brengen met een aantal leveranciers waar wij een goede relatie mee hebben.
 14. Welke ontwerpvrijheid heb je met dit concept?
  De kracht van BlueCasco is dat het juist geen rocketscience is. Door eenvoudig, markegericht en serieus slim en duurzaam te bouwen kunnen wij legio woningen bouwen volgens dit concept. Vooral grondgebonden woningbouw is kansrijk.
 15. Wat is de terugverdientijd? BlueCasco is dusdanig ontwikkeld dat de eindgebruiker centraal staat; wij bouwen een comfortabele woning met lage woonlasten en streven naar een terugverdientijd van minder dan tien jaar.

kamagra kopen een vergelijkbare werkingsmechanisme met Viagra en helpt de mannen hun libido te verhogen en ook een aanhoudende erectie te bereiken, wat de herstelling van seksuele relaties bevoorderd.