Oplevering 11 niaNesto woningen met BlueCasco inside

In Leidsche Rijn bouwen Bouwbedrijf Noordersluis en BlueCasco samen 11 energienotanulwoningen. Volgens afspraak worden de huurwoningen voor de kerst opgeleverd.

Daarnaast geven wij samen met Bouwbedrijf Noordersluis een energienota-0 garantie voor 10 jaar af. Bij oplevering worden de woningen door middel van een Qv10-meting, ook wel blowerdoor-test genaamd, getoetst op naad- en kierdichtheid, waarbij de uitkomst van deze meting < 0,4 zal zijn. In oktober gaf een eerste blowerdoortest een score van 0,266. Tijdens een tweede test is dit zelfs nog verbeterd met een score van 0,21.

De woningen worden gerealiseerd op plan Hoge Weide te Leidsche Rijn in opdracht van Woningcorporatie Portaal. Binnen de ambitieuze niaNesto prijsvraag moesten sociale huurwoningen gebouwd worden die gegarandeerd energienotanul zijn, keuzevrijheid bieden aan de huurder en binnen het budget van de corporatie vallen. BlueCasco waarborgt de bouwkundige energieprestatie van de woning, door middel van een hoogwaardig fabrieksmatig aangebrachte thermische schil van PIR-isolatie en een gegarandeerde kierdichtheid lager dan Qv;10 is 0,4 en verwarming en koeling via de betonnen wanden. Bij oplevering worden de woningen door middel van een blowerdoortest getoetst op naad- en kierdichtheid.