Noordersluis bouwt huurwoningen met BlueCasco inside

Hoge Weide is een nieuwe woonwijk grenzend aan Leidsche Rijn Centrum. In de komende jaren worden hier ca. 1.100 woningen gerealiseerd. Bouwbedrijf Noordersluis bouwt hier samen met BlueCasco® 11 huurwoningen voor Woningcorporatie Portaal.

Woningcorporatie Portaal denkt buiten de gebaande paden en daagde de bouwkolom uit om met concepten te komen. Het resultaat is dat De RuwBouw Groep ter afbouw van het BlueCasco® samen met Bouwbedrijf Noordersluis een prachtig totaalconcept heeft ontwikkeld. Om het BlueCasco® is de zelfbedachte schil van Noordersluis toegepast. De 11 huurwoningen worden in zeer korte tijd opgeleverd en de bewoner heeft straks geen energierekening meer.

Het totaalconcept is één van de vijf concepten die als winnaar uit de bus kwamen bij de niaNesto-prijsvraag. Een niaNesto woning wordt nieuw gebouwd, stelt de huurder deels zelf samen, heeft geen energierekening en is binnen vier maanden klaar.

Dit project is een echt BIM-project, waarbij in Revit in 3D is gemodelleerd. De meeste tijd zit dan ook in de voorbereiding, waar partijen alles goed op elkaar afstemmen. Daarnaast zorgt het geprefabriceerd bouwen voor een enorme doorlooptijdverkorting. Bij BlueCasco® worden de wanden kant-en-klaar op de bouw geleverd, inclusief warmtewandleidingen en de door Noordersluis toegeleverde ramen en isolatie. Ook de complete kapconstructie valt binnen het Blue Casco concept. Het geheel is door de installateur eenvoudig te koppelen en aan te sluiten op de warmtebron. Een bouwtijd van 3 tot 4 maanden is hiermee mogelijk.

In een aflevering op RTL 4 van Ons Huis Verdient Het, een informatief woonmagazine over wonen zonder energierekening, wordt aandacht besteed aan dit project. Bekijk hier de aflevering.