Betonkernactivering

Betonkernactivering is het verwarmen en koelen van een woning via de betonnen wanden. De betonnen wanden worden in de fabriek voorzien van verwarmings- en koelleidingen. Dat leidingnetwerk wordt gekoppeld aan een warmtepomp, die in de winter warmte ontrekt uit de bodem en in de zomer de woning koelt.

Een lage temperatuur verwarmingssysteem (LTV) zorgt, wanneer het buiten frisser wordt met lage watertemperaturen, voor een behaaglijk binnenklimaat. Anders dan met traditionele wandradiatoren, wordt de warmte gelijkmatig verdeeld door de hele ruimte en wordt een zeer stabiel binnenklimaat verkregen. Immers, wanden hebben door hun grotere oppervlakte een grotere energetische capaciteit dan vloeren. Bovendien wordt verwarmen en koelen vanuit de wand als zeer comfortabel ervaren, door de gelijkmatig verdeelde stralingstemperatuur.

Loopt de buitentemperatuur op, dan zorgt het systeem voor aangename verkoeling. Koude voeten als gevolg van vloerkoeling behoren definitief tot het verleden en de koelvraag wordt met aanzienlijk hogere capaciteit beantwoord. Uiteraard is wandkoeling ook een comfortabel en zuinig alternatief voor traditionele airco’s die tocht veroorzaken, gevels ontsieren en veel onderhoud vergen. En bovenal: betonkernactivering heeft veel minder energie nodig voor verwarming en koeling, waardoor de jaarlijkse energiekosten tot wel 76% afnemen!

Opwekking: Verticale bodemwisselaar (aardwarmte)
Behandeling: Warmtepomp
Transport: Ingestorte kunststofleidingen
 Afgifte: Wandverwarming/ koeling

 

LEIDINGEN Verwarming (W/m2) Koeling (W/m2)
in vloer 40 28
in plafond 28* 40
in wand 37 37


Bron: Peutz

_MG_2500Waarom betonkernactivering? Thermisch activeren van de constructiedelen:

  • Groot oppervlak dus lagere temperatuur voor verwarming mogelijk
  • Stabiele verwarming/ koeling door activering van de betonmassa
  • Wanden zijn 1 grote radiator !

Door toepassing van betonkernactivering, wordt een zeer comfortabel binnenklimaat verkregen, zowel in de winter als in de zomer. Er is geen nachtverlaging maar een constante binnentemperatuur waardoor de piekvraag afneemt. ‘s Winters verwarmen, LTV max. 35ºC ‘s Zomers koelen, HTK min. 16º

Voordelen wandverwarming t.o.v. vloerverwarming

  • Grotere capaciteit door groter oppervlak
  • Comfortabel temperatuursprofiel
  • Koelvermogen hoger
  • 3cm afwerklaag vloer mogelijk
  • Vrije keuze vloerafwerking
  • Minder kans op opwarming tapwater (legionella)

kamagra kopen een vergelijkbare werkingsmechanisme met Viagra en helpt de mannen hun libido te verhogen en ook een aanhoudende erectie te bereiken, wat de herstelling van seksuele relaties bevoorderd.