Duurzaam geproduceerd

Met het BlueCasco® concept worden energiebesparende woningen gebouwd. Maar dat niet alleen. Ook het productieproces is uiteraard zo duurzaam mogelijk ingericht.

CO2-arm hoogovencement
In BlueCasco® wordt niet het gebruikelijke Portlandcement (CEM I), maar Hoogovencement (CEM III) toegepast. Bij de productie van dit cement wordt maar liefst 67 tot 75% minder CO2 uitgestoten.

Cradle2Cradle toeslagmateriaal
In onze productielocatie in Lelystad voegen we als enige fabrikant in Nederland kalkkorrels toe aan het betonmengsel. Deze restproducten uit de waterzuiveringsindustrie zijn uitstekend geschikt als toeslagmateriaal. Dit sluit naadloos aan bij de Cradle to Cradle filosofie, waarbij restproducten dienen als grondstof voor nieuwe producten.

Betonafval 100% gerecyled
Het betonafval dat ontstaat bij de productie, wordt hergebruikt en volledig gerecycled als toeslagmateriaal in het betonmengsel.

Hergebruik afvalwater
Het benodigde water in het productieproces wordt volledig hergebruikt. Na het spoelen van de banen en de mallen wordt het water opgevangen en teruggebracht in het proces.

 

kamagra kopen een vergelijkbare werkingsmechanisme met Viagra en helpt de mannen hun libido te verhogen en ook een aanhoudende erectie te bereiken, wat de herstelling van seksuele relaties bevoorderd.