Wethouder viert realisatie energienota-nul woningen

Wethouder Paulus Jansen van SP (Wonen, ruimtelijke ordening en vastgoed van de Gemeente Utrecht) viert de realisatie van energienota-nul woningen in Utrecht.

foto opening niaNesto- wethouder Paul JansenOp woensdag 29 oktober hebben de toekomstige huurders van de niaNesto woningen met BlueCasco® inside alvast een kijkje in hun woningen mogen nemen. Door wethouder Jansen worden dit de woningen van de toekomst genoemd, maar wel al vandaag gerealiseerd.

De woningen zijn betaalbaar, comfortabel en hebben voor 15 jaar gegarandeerd een energienota van nul euro.

Door een optimale thermische schil, garantie op kierdichtheid, aangevuld met een slim installatiesysteem wordt de energienota-nul garantie afgegeven. Het bijzondere hierin is de gedeelde verantwoordelijkheid van BlueCasco met Bouwbedrijf Noordersluis. Gezamenlijk staan zij voor 15 jaar garant voor de energienota-nul prestatie.

Binnen de ambitieuze niaNesto prijsvraag moesten sociale huurwoningen gebouwd worden die gegarandeerd energienota-nul zijn, keuzevrijheid bieden aan de huurder en binnen het budget van de corporatie vallen. Een van de onderdelen die BlueCasco naar Bouwbedrijf Noordersluis garandeert is een kierdichtheid lager dan Qv;10 is 0,4. Bij oplevering wordt een blowerdoortest uitgevoerd om de kierdichtheid te testen.

Tijdens de recentelijk uitgevoerde blowerdoortest komt duidelijk naar voren dat de beloofde prestatie in de praktijk behaald is. De Qv10-meting geeft een score van 0,266. Hiermee ontzorgt BlueCasco ontzorgt de aannemer.